Over mij

Ik ben Leo Wijering, geboren op 25-04 1947 en woonachtig in Losser gelegen in de provincie Overijssel.

Sinds 2009 werd ik door mijn broers Fons, Wim en Rene aangestoken door het fotografie virus.  Middels deze website wil ik graag mijn foto’s delen met natuur geïnteresseerden.

De foto’s worden gemaakt met mijn Canon camera Eos7d Mark II met zoomlens 100-400mm terwijl de macro foto’s meestal worden gemaakt met mijn Canon Eos7d Mark II met een Canon macro lens 100mm.

Vanaf mijn jongste jeugd werd de natuur ons meegegeven door mijn vader die ook kinderen uit de buurt in die tijd vaak meenam naar bos en hei, waar ons de natuurbeginselen werden bijgebracht.

Persoonlijk vind ik de natuur in al zijn facetten mooi om te fotograferen. Fons, Wim en ik voeden ook de web-site  van Natuur en Vogelwerkgroep ,,De Grutto” Weerselo, waar elke maand een aantal van onze foto’s op de natuurkalender  een plaatsje krijgen.

Nu ik wat meer vrije tijd heb ben ik vaak te vinden in kijkhut De Oelemars in Losser. Regelmatig doemen hier zeer bijzondere soorten vogels op. Ondermeer zijn hier door mij al gefotografeerd;

Zwarte zee-eend, Roodhalsfuut, Grote zee-eend, Parelduiker, Roerdomp, Waterral, IJsvogel etc.  Ook andere natuurgebieden worden door ons regelmatig bezocht. Samen met mijn broers of alleen worden diverse natuurgebieden bezocht. Ondermeer Gildehauserven, Haaksbergerveen, Buurseveen, Lauwersmeer gebied, Fochteloërveen, Bargerveen en Mepper Hooilanden in Drente.

Het is heerlijk om tijdens de vroege uurtjes in een mooi natuurgebied te struinen, zoekend naar beelden en genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft.
Ik hoop dat u geniet van mijn foto`s.

De getoonde foto`s op deze website mogen niet zonder toestemming worden gebruikt. De foto`s zijn slechts een kleine greep uit mijn collectie.  Heeft u interesse in een foto, dan kunt altijd contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,

Leo Wijering

11 thoughts on “Over mij

 1. Hallo Leo.

  Wij zijn Willem en Ida Gaasbeek uit Apeldoorn. We hebben elkaar ontmoet in de observatiehut bij de Oelemars
  op maandag18 Mei. Daar was jij met twee andere vogel kenners, we hebben toen hele leuke gesprekken gevoerd
  met jou. Je wist ons veel te vertellen over de vogels die daar toen zaten, en die daar te zien zijn geweest.
  Het was onze laatste dag daar, we moesten weer terug naar huis. Je gaf ons toen je visitekaartje. Vandaag dan de tijd genomen om jouw schitterende foto`s te bekijken. Geweldig wat `n mooie opname`s heb je gemaakt.
  Hartelijk bedankt dat je die wilde delen met ons. Wie weet treffen we elkaar nog eens aan bij de Oelemars.
  Groeten van Willem en Ida.

  • Goede middag Ida en Willem,

   Wij hadden inderdaad een leuke en gezellige middag. Ben deze week nog naar de vogelhut van mijn broer geweest, waar je prachtige bosvogels kunt fotograferen. Ik heb bij recente foto´s nog een aantal geplaatst. Deze week kwam er rechts naast de kijkhut bij de Oelemars ineens een reegeit uit de bosjes. Zaten op dat moment met 2 personen te fotograferen. Fijn dat jullie ook kunnen genieten van de natuur.
   Als je deze kant nog eens weer op komt zie ik jullie vast wel weer in de kijkhut.

   Hopelijk tot ziens in Losser,

   Leo Wijering

 2. Beste Leo, aangenaam kennis te maken gisteren in het Bargerveen. Mooie verhalen gehoord en zojuist een aantal schitterende platen bekenen! Mochten jullie wat materiaal hebben uit het Bargerveen, zoals die van de kneu, of grasmus, plaats ik deze graag op de facebook.com/bargerveen. Uiteraard met naamsvermelding en een leuk verhaal over onze ontmoeting! Vriendelijke groet, Hans Langerijs

  • Goedenavond Hans,

   Wij vonden het ook leuk met jou kennis te hebben gemaakt. Als ik volgende week weer thuis ben zal ik jou wat foto’s gemaakt in het
   het Bargerveen toe sturen. Wij konden helaas niet eerde reageren omdat de server er een paar dagen uit heeft gelegen. Gaarne zou ik jouw e-mail adres ontvangen op l.wijering@planet.nl. Groeten van Fons en Leo Wijering en hopelijk tot ziens.

 3. Hallo Leo,
  Wij zijn Hannie en Hennie Alink en we hebben je ontmoet in het Bargerveen. Het waren leuke gesprekken en we kregen van jouw je visitekaartje. Wij natuurlijk direct op je site kijken. Geweldig, wat een mooie foto’s. Elke avond kijken we even op je site. Volgende week gaan wij naar de kijkhut Oelemars en hopen daar de ijsvogel te fotograferen. Misschien zien we elkaar daar nog.
  Vriendelijke groeten Hannie en Hennie.

 4. Hoi Leo.

  Het is een beetje laat geworden, maar ik heb het Koevinkje op de wilde Marjolein nu beter kunnen bewonderen
  dan vanmiddag.
  Vr. gr.
  Jan Molenkamp

 5. Hoi

  Leo

  We hebben elkaar gisteren getroffen in Gees bij de Zwarte Ooievaars,
  Fijn en zeer herkenbaar gesprek gehad over het Virus van de Wonderschone Natuur.
  Dit is voor mij vanaf kinds aan al een grote Passie.
  Ben onder de indruk van je mooie en zeer fraaie foto’s.
  Hoop elkaar weer te treffen in Gees of het Bargerveen,
  en binnenkort de Visarend eens te spotten en vast te leggen in Gees.

  MVG

  Bert Gerrits

  • Goede middag Bert,

   Leuk dat je even gekeken hebt op mijn site. Nog enkele mooie foto’s kunnen maken van de Zwarte ooievaar. Deze plaats is uitermate geschikt voor mooie opnames. Als je door het poortje loopt kun je zittend op een stoeltje met een statief prachtige foto’s maken. De ijsvogel laat zicht daar ook vaak zien , vooral in de winter. We treffen elkaar zeker nog wel een keer in de mooie gebieden van Drenthe.

   Groeten uit Losser,

   Leo Wijering

 6. Goede avond heer Leo Wijering, zoekende naar namen van paddenstoelen kwam ik hier op uw pagina terecht. Wat een prachtige foto’s en wat heb ik genoten om al die paddenstoelen te zien. Ik ben nog lang niet uitgekeken en wil graag nogmaals al deze mooie foto’s zien.
  Bedankt. M.Groot

  • P.s. de foto’s kunnen 2 keer vergroot worden.
   Klikken op de kleine foto en daarna iets naar beneden schrollen dan krijg je het merendeel van de foto’s nog groter en scherper in beeld!
   groeten,
   Leo Wijering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: